Bleeding Control (B-con)

  • Zaterdag 10 juni 2017 van 9-12u: 10 vrije plaatsen

Aanmelden via informatie@phtls.be

Klik hier om de infofiche te downloaden: Infofiche B-con

Elektronische nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en cursussen. Schrijf u gratis in op onze elektronische nieuwsbrief via onderstaande knop.

Koop nu het nieuwe handboek editie 8 in het Nederlands

Via onderstaande link kan je het PHTLS boek editie 8 aankopen met 12% korting. Bestelling en betaling gebeurt rechtstreeks bij uitgeverij ACCO.

Welkom op de website van PHTLS Belgium

 

PHTLS werd ontworpen om patiënten in prehospitale situaties snel te evalueren en zo vroeg mogelijk de juiste levensreddende behandelingen op te starten.

De opleiding verzekert een goede basiskennis die de verschillende prehospitale hulpverleners (artsen, verpleegkundigen, ambulancepersoneel, brandweer, ..) in staat stellen weloverwogen beslissingen te nemen betreffende de benadering van trauma-patiënten. De PHTLS-benadering is gebaseerd op wetenschappelijke feiten (evidence-based) en de cursus bevat talrijke verwijzingen naar de medische literatuur die de basisprincipes ondersteunen.

PHTLS gaat uit van het beginsel “treat first what kills first” (wat de patiënt het eerste doodt, als eerste behandelen), en werd ontwikkeld om de prehospitale zorg aan trauma-patiënten te verbeteren. De methode zal uw bekwaamheid vergroten in enerzijds het evalueren van de patiënt, en anderzijds het bepalen van de prioriteiten in diens verzorging. De cursus baseert zich op de basiskennis en know-how van de deelnemers en legt de nadruk op het probleemoplossend denken. Er wordt tevens geleerd om beter in teamverband samen te werken.

Twee studies toonden aan dat het aanleren van de PHTLS-methode aan prehospitale hulpverleners leidde tot een globale verbetering van de benadering en een vermindering van de mortaliteit van de trauma-patiënt.


(volgens Ali J, Adam RU, Gana TJ, et al. Trauma patient outcome after the prehospital trauma life support program. J Trauma 1997 ; 42 : 1018)

In reeds meer dan 50 landen geldt PHTLS als referentie voor de benadering van trauma-patiënten, en vanaf nu ook in België.

Wij heten u dus welkom op de website van PHTLS Belgium

Het opleidingsteam